Castana din Poveste

Planul cu Idei Principale si rezumat Castana din Poveste,
dupa textul din cartea scrisa de Octav Pancu-Iași.

Castana nu stie ce are de facut dupa ce cade din copac.
Ea se imprietenste cu un ghemotoc de hartie, aruncat de la
fereastra de catre baiatul sriitorului.

Castana nu stie sa faca decat „PAC” iar ghemotocul ii propune sa se
intovarasesca cu un vanator. Pleaca impreuna la casa vanatorului unde
intalnesc un caine de vanatoare, ogar.
Pentru ca nu l-au gasit pe vanator acestia pleaca spre atelierul unui fierar.

Rezumat Castana din Poveste text scurt

Acolo dau de un papagal care ii spun ca nu stie sa faca POC ca un
ciocan si poate face TOC. In final acestia ajung la … continuare
ultimul fragment Rezumat Castana din Poveste mesaj

Alte modele de rezumate, despre Castana din Poveste:

1.Textul prezinta povestea amuzanta a unei castane cazute care intalneste un ghemotoc de hartie. Castana incearca sa se alature vanatorului si fierarului, dar fara succes. In cele din urma, ajunge la un povestitor, unde descopera ca a spus „joc” atunci cand a cazut. Baiatul care a rupt fila o repara si o intoarce in cartea de unde a cazut. Astfel, castana si ghemotocul devin prieteni, iar povestea se incheie cu un ton vesel.

2.Povestea este despre o castana cazuta care interactioneaza cu diverse personaje, cum ar fi un ghemotoc de hartie si un papagal. In incercarea de a-si gasi locul pe pamant, castana incearca sa se alature diferitelor activitati, dar intampina dificultati. In cele din urma, ajunge la un povestitor care ii dezvaluie ca a spus cuvantul „joc” atunci cand a cazut. Aceasta descoperire o aduce impreuna cu baiatul care a rupt-o dintr-o carte si a facut din ea un ghemotoc. Impreuna, ei repun castana in cartea ei si povestea se incheie cu un ton prietenos si vesel.

3.Totul incepe cand o castana cazuta din pom se intalneste cu un ghemotoc de hartie. Castana este trista ca nu are prieteni pe pamant si incearca sa gaseasca un sens in noua ei situatie. Ea incearca sa se alature vanatorului si fierarului, dar intampina dificultati. Apoi, ajunge la un povestitor care ii dezvaluie ca a spus cuvantul „joc” cand a cazut. Astfel, castana devine prietena cu baiatul care a rupt-o dintr-o carte si a facut din ea un ghemotoc. Baiatul o repara si o intoarce in cartea ei.

Povestea are un ton ludic si plin de imaginatie, evidentiind incercarile amuzante ale castanei de a-si gasi locul si de a-si face prieteni in lumea ei noua. In cele din urma, se creeaza o legatura de prietenie intre castana si baiatul care a creat-o initial, iar finalul povestirii este plin de bucurie si veselie.

Castana din Poveste ... continuare

Leave a Reply