Rezumat Mama

Un rezumat al poeziei „Mama” dupa versuri scrise de Nicolae Labis:

N-am mai trecut de mult prin sat si-mi spune
Un om ce de pe-acasa a venit
Cum c-a-nflorit la noi malinul
Si c-ai albit, mamuca, ai albit.

Alt om mi-a spus c-ai stat la pat bolnava.
Eu nu stiu cum sa cred atatea vesti,
Cand din scrisori eu vad precum matale
Din zi in zi mereu intineresti.

Rezumat Mama

Poezia „Mama” scrisa de Nicolae Labis exprima profundul sau respect si dragoste pentru mama sa. Autorul isi exprima uimirea fata de schimbarile pe care le-a auzit despre mama sa, pe care nu a mai vazut-o de mult timp. Prin intermediul cuvintelor, Labis transmite faptul ca mama sa imbatraneste, evidentiind astfel trecerea timpului.

In poezie, se face referire la sat si la malinul care a inflorit, simbolizand schimbarea si trecerea anilor. De asemenea, se mentioneaza ca mama a fost bolnava si a stat la pat, iar autorul este ingrijorat de sanatatea ei. Cu toate acestea, el se arata sceptic si nu stie cum sa creada toate informatiile pe care le-a auzit, exprimand o contradictie intre ceea ce aude de la altii si ceea ce simte el din scrisorile primite de la mama sa.

In final, poetul subliniaza ca, in ciuda informatiilor contradictorii, vede in scrisorile primite ca mama sa pare sa intinereasca mereu. Poezia reda complexitatea sentimentelor si gandurilor autorului in fata realitatilor vietii, aducand in prim-plan legatura profunda dintre el si mama sa… continuare rezumat Mama comentariu

Rezumat Mama ... continuare

Leave a Reply