Rezumat Pinocchio

Citeste un scurt Rezumat Pinocchio dupa cartea scrisa de Carlo Collodi.

Povestea spune ca la marginea unui orasel traia un batran tamplar intr-o casuta mica. Era singur si isi dorea foarte mult un copil. A cioplit dintr-un trunchi de lemn o figurina baietel, apoi s-a culcat.
Un spiridus a suflat peste el si baietelul de lemn a prins viata. Mare i-a fost bucuria mosului vazand ca are un baietel care sa-i mai aline singuratatea. L-a numit Pinocchio. Dar copilul de felul lui era mai neastamparat. Gepetto i-a cumparat un abecedar si l-a inscris la scoala.

Rezumat Pinocchio


Pe drum, copilul se intalneste cu niste papusari care se pregateau sa dea un spectacol. Vazandu-l asa dragalas, directorul i-a oferit 5 banuti de aur. Apoi plecand spre casa da nas in nas cu un motan orb si o vuple schioapa. Sireata vulpe il ademeneste pe copil mintindu-l ca daca ingroapa banii pe campul minunilor, acestia se pot inmulti.

Credul, el accepta si este tinut in captivitate de cei doi farseori. La strigatele copilului apare o zana care il elibereaza. Intrebat fiind ce a facut cu banii, el minte si incepe sa-i creasca nasul. Vazand acest lucru, el ii promite zanei ca va merge la scoala si ca va fi cuminte.

Continuare Rezumat Pinocchio


Zana l-a crezut, i-a micsorat nasul si l-a dus acasa la Gepetto. Dupa cateva zile, jucandu-se afara baietelul da peste o trasurica trasa de un magarus. Cei din trasura il pacalesc sa mearga in Tara jucariilor unde va fi frumos si distractiv. Asa a si fost, dar acolo s-a trezit cu coada si cu urechi de magar.

Intr-un final ajunge la circ unde munceste din greu, dar profitand de ocazie a prins un moment si a fugit, ajungand pe malul unei ape, inghitit de o balena. Intre timp, tatal sau pleaca in cautarea lui intr-o barca si este si el inghitit de aceeasi balena. In burta ei se intalnesc cei doi iar cand a deschis gura, ei s-au tinut de coada unui peste, scapand astfel. Batranul s-a imbolnavit si in acest timp copilul … Urmatoarea Pagina Rezumat Pinocchio


Rezumat Pinocchio ... continuare

Comentarii