Razboiul care mi-a salvat viata

Rezumat Razboiul care mi-a salvat viata.
O povestire scurta dupa cartea scrisa de Kimberly Brubaker Bradley

Acțiunea se petrece în Anglia la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, în anii 1939-1940. Descrie viața Adei Smith, o fată de 10 ani care este abuzată verbal și fizic de mama sa. Împotriva dorinței mamei, Ada și fratele ei mai mic, Jamie, sunt evacuați din Londra. Ei sunt plasați cu o familie adoptivă în mediul rural. Acolo, Susan Smith, o femeie deprimată, singură, îi îngrijește cu multă afecțiune.

După ce se reunesc cu Susan, Ada și Jamie încearcă să se adapteze la viața din nou în satul lor. Insa trebuie să facă față provocărilor provocate de război, cum ar fi raționarea hranei și combustibilului. Ada se angajează să ajute la colectarea fierului vechi, la plantarea cartofilor, pentru a contribui la efortul de război.

Razboiul care mi-a salvat viata

În plus, Ada continuă să învețe să meargă și să călărească, iar pasiunea ei pentru cai crește. Ea se împrietenește cu Lady Thorton, proprietara moșiei din sat, și îi ajută la antrenarea cailor de curse. Ada vrea să concureze într-o cursă de cai, dar trebuie să înfrunte oamenii care o judecă din cauza piciorului ei.

Mama lor, numită oficial Mam, reapare în viața lor și încearcă să-i recupereze. Ada și Jamie sunt hotărâți să rămână cu Susan. Mamei lor biologice îi vine ideea de a-i lua înapoi și îi duce înapoi la apartamentul lor din Londra. În timpul unui bombardament, Ada și Jamie reușesc să scape și sunt salvați de Susan Smith. Povestea se încheie cu reîntoarcerea Adei in cele din urmă, Mam acceptă că … continuare

Rezumat Razboiul care mi-a salvat viata … continuare

Razboiul care mi-a salvat viata ... continuare

Leave a Reply